1. Mleté maso osolíme a opepříme. Tvrdý sýr nakrájíme na větší kostičky. Tvoříme masové kuličky, do kterých vložíme jednu kostičku sýra a to celé zabalíme do slaniny tak, aby byl pokryt celý povrch kuličky.
2. Kuličky prudce osmažíme na sádle ze všech stran. Začínáme je smažit vždy na straně s koncem slaniny, abychom zabránili rozbalení. Když je slanina opečená, zmírníme oheň a pod pokličkou dusíme ještě asi 10 minut.
3. Žampiony a rajčata očistíme a nakrájíme na malé kostičky, které v kastrůlku podusíme na másle. Osolíme, okořeníme orgánem a přidáme asi 100 ml rajčatového protlaku. Protlak můžete nahradit i kečupem :)
4. Špagety uvaříme podle návodu al dente, tzv. na zkus, slijeme a smícháme s rajčatovou směsí. Špagety by měly být směsí jen tak lehce obalené.
Přidat recenzi