1. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na měsíčky, lehce osolíme a smažíme na sádle nejlépe ve vyšší pánvi, např. typu wok.
2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme k cibuli.
3. Krůtí šunku a kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a také přidáme do pánve. Osolíme a opepříme podle chuti.
4. Když je kuřecí maso hotové, přidáme pokrájená kuřecí játra. Opět podle chuti osolíme, okořeníme majoránkou a přidáme 2-3 stroužky lisovaného česneku.
5. Když jsou i játra hotová, nalámeme do směsi nivu, zamícháme a zalijeme smetanou.
6. Celou směs necháme na mírném ohni prohřát ještě asi 5-10 minut pod pokličkou.
7. Podáváme s gnocchi uvařenými dle návodu na obalu. Trvá to asi 10 min.
Ingredience
500 g chlazených italských noků (1 balení)
1 větší cibule
4 středně velké žampiony
100 g krůtí šunky v celku
500 g kuřecích jater
150 g kuřecích prsou (asi 1 ks)
200 g 12% smetany (1 ks)
100 g nivy
sůl, pepř, majoránka, česnek, sádlo nebo olej na smažení
Přidat recenzi